A szegedi Mándityné Huszka Beátának az ötletet gyerekkori kedvence, édesanyja tejfölös krumplilevese adta. Ma már ő is anya, és a családjának rendszeresen készíti ennek a levesnek a zöldbabbal feljavított változatát. Pici lánya lelkesen csipegeti belőle a zöldségeket, a férje pedig a gyors második fogásként szereplő töltött bundás kenyérért van oda.
- Kockára vágjuk a szalonnát, megpirítjuk. A tepertőt és a zsírnak körülbelül a felét kiszedjük. A maradék zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, vízzel felöntjük. Beletesszük a felaprított krumplit és a zöldbabot, mellédobjuk a babérleveleket, majoránnával, őrölt köménnyel és paprikakrémmel ízesítjük (ha kell, sózzuk, de óvatosan, mert a paprikakrémek általában nagyon sósak). 30-40 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- Tejfölös rántást készítünk: a félretett szalonnazsíron megpirítjuk a lisztet, belereszeljük a fokhagymát, a tűzről lehúzva elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát is. Kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd az egészet a levesbe keverjük. Felforraljuk – és kész.
- A töltött bundás kenyérhez két kenyérszelet közé rakjuk a tarját és a sajtszeleteket (vigyázva, hogy a sajt ne lógjon ki, mert a sütésnél kifolyik). A szendvicssütőt olajjal kikenjük. A tojásokat kicsi sóval ízesítve felverjük egy tányérban. Az összeállított szendvicseket megforgatjuk benne, rögtön berakjuk a szendvicssütőbe, és ropogósra sütjük. (Ha nincs ilyen csukott szendvicskészítő gépünk, akkor természetesen süthetjük a szokásos módon, serpenyőben, bő olajban is, de akkor jóval kalóriadúsabb lesz.)