Nudli
A héjában megfőzött és áttört krumplit elkeverjük az olajjal, az egész tojással, csipetnyi sóval meg annyi liszttel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A burgonyás
tésztából cipót formázunk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd kétujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat fél centi széles metéltre daraboljuk, és lisztezett deszkán a tenyerünkkel
megsodorjuk. A nudlikat sós vízben kifőzzük, azután jól leöblítjük.
Zöldbabos nudlilepény
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A zöldbabot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és a vajon megfuttatjuk. Rádobjuk az apró kockákra vágott sárgarépát, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval, s pár percig együtt pároljuk. Felverjük a tojásokat a tejszínnel, megsózzuk, azután beleforgatjuk a langyosra hűlt nudlit meg a párolt zöldségeket. Kiolajozott tűzálló tálba öntjük, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Paradicsomszósz
Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a zsiradékon világosbarnára pirítjuk a lisztet, majd rátesszük a paradicsompürét, és azzal tovább pirítjuk. Megsózzuk,
ízlés szerint cukorral édesítjük, azután felengedjük körülbelül 5 dl vízzel, és pár perc alatt készre főzzük.