A ceglédi Zsámberger Szilvia szabad idejét a tanyájukon tölti, ahol mindent megtermelnek a család számára: a zöldséget-gyümölcsöt, sőt még a baromfit is. Mivel az állásuk mellett gazdálkodnak, fontos, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételek szerepeljenek az étlapon. Olvasónknak 3 gyermeke van, s bizony elég nagy feladat mindenki számára a legfinomabbat főzni. Kiváló példája ennek a mindenki által szeretett tárkonyos-zöldborsós tojáspörkölt.
- A finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk a fűszerpaprikával, összepároljuk, és beletesszük a zöldborsót is. Felöntjük 1 dl vízzel, sóval és tárkonnyal ízesítjük, a borsot csak a legvégén adjuk hozzá. Körülbelül 15 perc alatt majdnem készre főzzük.
- A megtisztított tojásokat felnegyedeljük, óvatosan a borsós pörköltalaphoz keverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is. Így még egyszer felforraljuk. Galuskával tálaljuk.