Zöldségalaplé

A vöröshagymát apróra vágjuk, és forró kókuszzsíron megdinszteljük. A répákat és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomot alaposan megmossuk. A petrezselymet apróra vágjuk, majd a kakukkfűvel, a sóval, a borssal és a zöldségekkel együtt a hagymához adjuk, és felöntjük 2,5 liter hideg vízzel.

Kis lángon felforraljuk, majd további 30 percig gyöngyöztetjük. Ezalatt nem kell megkeverni a levest. Ezután tiszta, sűrű szövésű pamuton vagy szűrön átszűrjük.

A megfőtt zöldségekre a továbbiakban nem lesz szükségünk. Az elkészült alaplevet kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk. Nagyon jól használhatjuk zöldséglevesekhez, rizottókhoz, mártásokhoz, főzelékekhez.

Marhagulyás újkrumplival, vörösborral

kaloria 80 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink