Zöldségek Orly módra
20 dkg nyers, tisztított zöldséget számítunk fejenként – szinte bármi felhasználható hozzá, ami éppen kapható a piacon. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedjük, a kelkáposztaleveleket féltenyérnyi darabokra tépkedjük, azután ezeket a zöldségeket sós vízben pár percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. A cukkinit és a padlizsánt nem túl vékonyra felszeleteljük, enyhén besózzuk. A paprikát is szeletekre vágjuk.
A lisztet összekeverjük a sörrel meg a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd az olajjal együtt a lisztes masszához keverjük. A sűrű sörtésztában megforgatjuk az előkészített zöldségeket, és bő, forró olajban kisütjük. Fűszeres paradicsom- vagy remulád mártással tálaljuk.