Sóval, frissen őrölt borssal meghintjük a húsok mindkét oldalát, hagyjuk állni fél órát. Utána egy serpenyőben a felforrósított zsiradékon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Öntünk rá annyi alaplevet, hogy jó kétujjnyira ellepje a húsokat. Lefedjük, és legalább két órán át pároljuk, de ha idősebb a marha, akkor lehet, hogy még több időre lesz szükség.
Ha már puha a hús, kivesszük a serpenyőből. A pecsenyés serpenyőbe rakjuk a vajat, hozzátesszük a szükség szerint tisztított, hosszú, vékony csíkokra vágott zöldségeket, és pár percig pirítjuk. Ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pároljuk, míg a zöldségek kicsit meg nem puhulnak.
Hozzákeverjük a pici hideg vízben feloldott keményítőt, rászórjuk az összevágott petrezselyem zöldjét. Visszatesszük a serpenyőbe a négy hússzeletet, és még öt percig főzzük.
A gombócokhoz egy lábasba öntjük a fél liter vizet, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felrakjuk főni. Ha felforrt, kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és továbbra is kevergetve, alacsony hőfokon főzzük még jó tíz percig, amíg viszonylag sűrű, kemény masszát nem kapunk. Utána hagyjuk kihűlni.
Vizes kézzel kisebb diónyi gombócokat gyúrunk belőle. Egy jó nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombócokat, és rázogatva pirosra sütjük. A vaj közben elkezd barnulni, és ettől lesz fantasztikus aromája ennek az egyszerű köretnek. Ha kész, összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével.