- Előkészítjük a zöldségeket: a paprikát felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a répát meghámozzuk és felszeleteljük, a brokkolit kis rózsákra bontjuk. Sós vizet forralunk, beledobjuk a sárgarépát meg a borsót, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal. Utána ugyanebben a vízben egy-két perc alatt előfőzzük a brokkolit is (azért főzzük külön, mert ez jóval hamarabb megfő, mint a répa vagy a borsó). Ezt is leszűrjük.
- A bacont csíkokra, a kolbászt karikákra vágjuk. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, beleterítjük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe. Felverjük a tojásokat a tejjel, majd sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a durvára reszelt sajtot. A közben langyosra hűlt zöldségeket meg a feldarabolt húsfélét egyenletesen szétosztjuk a nyers tésztán, majd ráöntjük a tojásos keveréket. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a teteje szép pirosra nem sül. Langyosan kockára vágva tálaljuk a sós pitét.