Zöldséges makaróni csirkecombbal gazdagítva
A csirkecombokat sózom, borsozom, és 2-3 órára hűtőbe teszem. Közben a paprikát finom kockára vágom, a zöldbabot megtisztítom, végeit késsel levágom. A makarónit forrásban lévő vízben megfőzöm – a főzővízbe kevés olívaolajat és sót teszek. A paradicsomot leforrázom, hideg vízzel leöblítem, lehúzom a héját, és a húsát csíkokra vágom. A tejszínt a fehérborral, kapribogyóval, olívabogyóval együtt felforralom (ettől is kap az étel egy kis mediterrán felhangot). Belekeverem a keményítőt, és simára főzöm. A mártást sóval, borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezem, esetleg kevés citromot csepegtetek még rá. Hozzáadom a zöldbabot meg a paprikát, és roppanósra párolom benne. A csirkecombokat serpenyőben, kevés olajon hirtelen
átsütöm. Az időközben elkészült makarónit leszűröm, alaposan lecsepegtetem és a paradicsommal, csirkecombokkal együtt a mártásba forgatom. Még egyszer felforrósítom, zsázsával díszítve tálalom.