Zöldséges sárgakása fényezett csirkecombbal

Zöldséges sárgakása fényezett csirkecombbal

Egy kisebb tálban összekeverjük az olajat a ketchuppal meg a szójaszósszal. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt terítünk, ráfektetjük a csirkecombokat, és egy ecsettel jól megkenjük a fűszeres olajjal úgy, hogy maradjon 1-2 evőkanálnyi. A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőbe toljuk. Háromnegyed óra múlva kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát. A maradék fűszeres olajba keverünk egy evőkanálnyi mézet,
hígítjuk egy-két evőkanálnyi pecsenyelével, s ezzel alaposan átkenjük a húsdarabokat. Takarás nélkül visszatesszük a sütőbe, s addig sütjük, míg ropogós pirosak nem lesznek a combok. Figyelni kell rá, mert a méz miatt gyorsan barnul.
Amíg sül a pecsenye, elkészítjük a körítést. Több vízben nagyon alaposan megmossuk a kölest. Két és félszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Nagyon apró kockákra vágjuk a megtisztított répát, zellert, gyökeret, majd a felforrósított olívaolajon kicsi sóval ropogósra pároljuk. A brokkolit icipici rózsákra szedjük, pár perc alatt megpároljuk. Összekeverjük a kölest a zöldségekkel, majd, még forrón, beleforgatjuk a reszelt sajtot.

kaloria 610 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink