Zöldséggombóc vadasan

Zöldséggombóc vadasan

A zöldségeket megpucoljuk – a répából egyet használunk,
a többi a mártáshoz kell –, apróra vágjuk, s kevés olajon, Vegetával ízesítve a saját levében megpároljuk. A zsemléket kockákra vágjuk és megpirítjuk. A tojásokat felverjük 1 dl tejföllel, összekeverjük a kihűlt párolt zöldségekkel, a zsemlekockával meg a liszttel. Sóval-borssal ízesítjük. Negyedórát pihentetjük, majd a masszából nagyobb gombócokat formálunk, s forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére.
A mártáshoz a sárgarépákat lereszeljük vagy apróra
vágjuk. A kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk
a répát, azután felöntjük 2 dl vízzel vagy zöldséglével.
Sózzuk, borsozzuk, Vegetát, mustárt, babérlevelet adunk
hozzá. Amikor megpuhult, belereszeljük a citrom héját,
és belenyomjuk fél citrom levét. A maradék 5 dl tejfölt
simára keverjük egy evőkanálnyi liszttel, behabarjuk vele
a mártást, s miután egyet forr, citrommal utánízesítjük.

kaloria 620 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.