Zsemlegombóc tejszínes gombamártással

Zsemlegombóc

A tejet felforraljuk, ráöntjük a kockákra vágott zsemlére,
majd egy tálban letakarva 10 percig hagyjuk puhulni az
egészet. A felhevített vajon megpároljuk a kockákra vágott
hagymát. Ha kihűlt, a tojással és a finomra aprított petrezselyemmel együtt a zsemlemasszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Nedves kézzel 16 gombócot formázunk a masszából, majd forró, sós vízben, gyenge tűzön körülbelül 10 percig főzzük. Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a víz felszínére.

Mártás

Közben a megtisztított, félbe- vagy négybe vágott gombát
a felaprított hagymával együtt 1 evőkanálnyi forró vajon
megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott
petrezselyemmel.
A maradék vajból és a lisztből egy másik serpenyőben
rántást készítünk. Felöntjük a borral meg a levessel, és
gyenge tűzön körülbelül 5 percig főzzük (vigyázzunk, hamar leég!). Sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a tejszínt, majd a gombát, végül az egészet összeforraljuk. A gombócot a tejszínes gombával együtt tálaljuk.

kaloria 660 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink