Zsenge karalábéleves májgaluskával

Zsenge karalábéleves májgaluskával

A karalábé friss zöldjét letöröm, majd vékonyan meghámozom és felszeletelem. A felszeletelt karalábét enyhén besózom, és rövid ideig állni hagyom. A vajat egy fazékban megolvasztom, beleteszem az előkészített, sózott karalábét, és addig pirítom, amíg a leve el nem párolog. Megszórom liszttel, és időnként megkeverve rövid ideig még pirítom – vigyázzunk, ne égjen meg! Hozzáadom a finomra vágott zöldpetrezselyem felét, és felengedem 1 liter vízzel vagy szárnyasalaplével. Lassú tűzön készre főzöm. Közben elkészítem az apró májgaluskát. A májat megtisztítom az epétől és a szívtől, megmosom, lecsepegtetem, majd ledarálom. Egy tálban összegyúrom a tojással, a zsemlemorzsával, a szárított majoránnával és a maradék vágott petrezselyemmel. Kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítem, és hagyom állni körülbelül 10 percig. Amikor a karalábé megpuhult, beleszaggatom az összegyúrt májgaluskákat. További öt perc lassú forralás után megkóstolom, ha szükséges, utánaízesítem, és forrón tálalom.

kaloria 250 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.