Zserbó

Először a tésztát állítjuk össze. A robotgép táljába öntjük a sóval elkevert lisztet. Hozzáadjuk az élesztőt, a sütőport és a porcukrot. Összeforgatjuk. Hozzátesszük a tejet, a vajat és a tojássárgáját. Összegyúrjuk, viszonyleg kemény tésztát fogunk kapni. Három egyenlő részre osztjuk. Egyesével átlátszó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

Ha letelt az idő, 3-4 mm vastag, tepsiméretű téglalapokká nyújtjuk a tésztagombócokat. Belefektetjük a tepsibe az egyik tésztát. Megkenjük a lekvár felével. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a felét rászórjuk a lekváros tésztára. Ugyanezt ismételjük a következő tésztalappal is. A tetejére fektetjük a harmadik lapot. 150 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és bevonjuk vele a süteményt. Ha megdermedt, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Adi néni zserbója

kaloria - CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.