Forrás: Ványi László

Poharas csirkés szendvics

Poharas csirkés szendvics

A paprikát, az uborkát, a paradicsomot és a salátát apró
kockákra vágjuk, a paprikát a paradicsommal, az uborkát
a salátával társítva külön-külön edénykékbe rakjuk.
A csirkemellet megsózzuk, finoman megszórjuk steakfűszerrel.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a
csirkehúst minden oldalán szép pirosra sütjük. A húst kivesszük a serpenyőből, a maradék fűszeres olajban pedig megpirítjuk a kockákra vágott zsemlét. Szűrőlapáttal
papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.
A feldarabolt zöldségeket megsózzuk, olívaolajjal és
balzsamecettel meglocsoljuk, picit állni hagyjuk.
A poharak aljára egy réteg zsemlekockát helyezünk,
erre egy sor zöld színű saláta kerül. Ezután egy emelet
piros zöldségkeverék következik, majd a kockákra vágott
sült csirkehús. A sort egy újabb réteg pirított zsemlekocka
zárja. A poharas szendvicset tálalás előtt tetszés szerint
zöldségekkel, petrezselyem zöldjével díszíthetjük.

kaloria 430 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink