Alternatív megoldás lehet, hogy háttérbe szorítsák a nejlon használatát, azonban nem mindenhol elérhető, vagy drágább, mint gondolnánk.

Banánlevélbe csomagolják a zöldséget ebben a boltban

Dobta a nejlonzacskót egy Thaiföldi szupermarket. Mostantól nem rakják ki a környezetre káros nejlonokat a vásárlóknak, cserébe banánlevelekbe csomagolják a zöldségeket. Legyen szó spárgáról, salátáról, vagy paprikáról, mindent ebbe összetekerve vihetnek haza az emberek. Amiatt sem kell aggódni, hogy nem férne rá a vonalkód, és az ára, mert az üzlet ezt is megoldotta.

Közzétette: Perfect Homes Chiangmai – 2019. március 21., csütörtök

[eadvert]

Az egyszer használatos műanyagok (szívószál, nejlonzacskó, szatyor, poharak, fülpiszkálók) kiemelt figyelmet kaptak az elmúlt hónapokban. Egyre több ország tiltja be ezeknek a használatát, ez pedig nem véletlen, hiszen 9 milliárd tonna műanyagnak, alig 9%-át hasznosítják újra. A többség az óceánban landol. Jelentések szerint 2050-re 12 milliárd tonna műanyag lesz a hulladéklerakókban, a környezetben és az óceánokban. Ennek a többsége cigarettacsikk, műanyag palack, csomagolóanyag és nejlonok.

Közzétette: Perfect Homes Chiangmai – 2019. március 21., csütörtök

A zöldségek banánlevélbe való csomagolása, radikálisan csökkentheti a zacskók számát. Bár van olyan bolt, ami már átvette ezt a módszert, az nem mindegy, hogy ragasztószalaggal, vagy bambusszal kötözik össze a leveleket. A trópusi országokban a banánlevél könnyen hozzáférhető, mennyiségtől függően akár ingyen is beszerezhető. Mexikóban viszont nem a zöldségeket, hanem a népszerű ételt, a tamalét csomagolják bele. A tamale egy tésztaétel, kukoricaliszt, víz és (disznó)zsír keverékéből, amit többnyire hússal vagy sajttal töltenek, utcán árulják. De Ázsiában, és Hawaiin is gyakran használják a banánlevelet a sütésnél, főzésnél. Máshol azonban a levelek ára drágább, mint a műanyag, ezért sem veszik át az üzletek.

Mazsolás banánkenyér

Banános amerikai palacsinta

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.