címke: alapanyag

1 hónapja
Hirdetés
alapanyagfermentálássavanyúságsütőtökszőlő
Az ősz nemcsak színekben, de alapanyagokban is bővelkedik, a vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök széles választéka hívogat bennünket a piacokon és a boltok polcain. Ahhoz, hogy az ősz ízeit és hangulatát teljes mértékben kihasználhassuk, érdemes új recepteket és módszereket felfedezni. Cikkünkben most adunk néhány inspiráló tippet, hogy hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az ősz kincseiből fermentálással, valamint szót ejtünk két értékes alapanyagról, a sütőtökről és a szőlőről.
CAL percNehézség:
6 hónapja
alapanyagsüsdsütéstojászsiradék
A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható.
CAL percNehézség:
9 hónapja
alapanyagkáposztafélekelkáposztakonyha
A káposztafélék nagy családja rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban előforduló fejes és kelkáposzta kifejezetten olcsó és könnyen beszerezhető, de általában a drágább rokonok sem tartoznak a luxusélelmiszerek közé. Ezerféle finomság készíthető belőlük, a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga.
CAL percNehézség: