PAPRIKA
[eadvert]
Legfontosabb tulajdonsága magas C-vitamin-tartalma, emellett olyan anyagokat is tartalmaz, amik segítenek megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását. Bár természetesen a lecsóba főzve is finom, akkor a legegészségesebb, ha nyersen fogyasztjuk.
PARADICSOM
Piros, lédús, ínycsiklandó – és nyáron a legfinomabb! További különlegessége, hogy hőkezelés hatására sem veszíti el a szervezet számára oly hasznos likopintartalmát. A benne lévő C-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert, emellett jelentős mennyiségű kálium és magnézium is található benne.
VÖRÖSHAGYMA
Tartalmaz B- és C-vitamint, vasat, jódot, káliumot, és még hosszan sorolhatnánk… Jótékonyan hat a koleszterinszintre, az érrendszerre, az immunrendszerre, és baktériumölő hatása is ismert.