1. A karfiol főzővizébe tegyünk egy darab száraz kenyeret, amit először ecetbe mártottunk. Az enyhe ecet a zöldség fehérségét is megőrzi. De a karfiol kellemetlen szagát egy kanálnyi tej is semlegesíti.
2. A hal sütése közben keletkező kellemetlen szagot jelentősen csökkenthetjük, ha a morzsába vagy a lisztbe egy kevés parmezánsajtot reszelünk.
3. Erős szagú főzelékek főzővizébe cseppentsünk egy kevés ecetet, vagy a tűzhelyen forraljunk egy külön edényben egy kevés ecetes vizet.
4. Eltűnteti az ételszagot, ha egy nagy bögre forró vízbe néhány csepp levendulaolajat csepegtetünk.
5. A kellemetlen ételszagot hamar elnyomja a melegedő fahéj illata. Tegyünk néhány rúd fahéjat egy serpenyőbe, és melegítsük, amíg kellemes fahéjillat nem lesz a lakásban.