Ki ne szenvendne a lakást átjáró ételszagtól sütés-főzés után? Ezekkel a trükkökkel gyorsan megszabadulhatunk a kellemetlen illatoktól.

5 egyszerű tipp ételszag ellen

1. A karfiol főzővizébe tegyünk egy darab száraz kenyeret, amit először ecetbe mártottunk. Az enyhe ecet a zöldség fehérségét is megőrzi. De a karfiol kellemetlen szagát egy kanálnyi tej is semlegesíti.

2. A hal sütése közben keletkező kellemetlen szagot jelentősen csökkenthetjük, ha a morzsába vagy a lisztbe egy kevés parmezánsajtot reszelünk.főzés ételszag

3. Erős szagú főzelékek főzővizébe cseppentsünk egy kevés ecetet, vagy a tűzhelyen forraljunk egy külön edényben egy kevés ecetes vizet.

4. Eltűnteti az ételszagot, ha egy nagy bögre forró vízbe néhány csepp levendulaolajat csepegtetünk.

5. A kellemetlen ételszagot hamar elnyomja a melegedő fahéj illata. Tegyünk néhány rúd fahéjat egy serpenyőbe, és melegítsük, amíg kellemes fahéjillat nem lesz a lakásban.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink