A szakemberek szerint a szokásaink teszik ki a napi viselkedésünk 40 százalékát. Ebbe pedig természetesen beletartoznak az étkezési szokásaink is, amik – ha nem megfelelőek – akár súlyos egészségügyi problémákat is okozhatnak.

5 étkezési szokás, ami lerövidítheti az életed

NEM TERVEZED MEG AZ ÉTRENDET

Ha nem tervezed el, hogy melyik nap mit eszel, akkor valószínűleg sokszor nyúlsz a fagyasztott vagy konzerv ételekhez. Egy 2016-os tanulmány szerint azonban azoknál, akik rendszeresen főznek otthon, alacsonyabb a cukorbetegség kockázata, mint azoknál, akik ritkán főznek.

NEM ISZOL, MIELŐTT ENNÉL

A dehidratáltság többek között fejfájást, székrekedést, fáradtságot, vagy akár vesekövet is okozhat. De hozzájárulhat a lehetséges súlygyarapodáshoz és a gyenge emésztéshez is – írja az Eatthis.com. Arra különösen érdemes ügyelni, hogy ne csak étkezés közben, hanem étkezés előtt is igyunk meg egy pohár vizet, ennek segítségével ugyanis a felesleges kilókat is könnyebben ledobhatjuk.

MŰANYAG EDÉNYBEN MIKRÓZOD MEG AZ EBÉDEDET

Ha te is műanyag edényben melegíted a menüdet, akkor egészségtelen vegyszereket fogyaszthatsz, például BPA-t és ftalátokat, amik megzavarhatják az egészséges sejteket.

NEM ESZEL ELÉG ZÖLDSÉGET ÉS GYÜMÖLCSÖT VACSORÁRA

Ha nem fogyasztasz elég zöldséget és gyümölcsöt, akkor egy kutatás szerint nagyobb eséllyel tapasztalhatsz szív-és érrendszeri problémákat. A szakemberek éppen ezért azt javasolják, hogy napont 4 adag gyümölcsöt, és 5 adag zöldséges érdemes fogyasztani.

TÚL GYORSAN ESZEL

Japán kutatók 642 embert vizsgáltak étkezési sebességük alapján, és megállapították, hogy azoknál, akik gyorsan ettek, 11,6 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki magas vércukorszint, magas vérnyomás és magas trigliceridszint, mint a normál és lassú evőknél. Megfigyelésük szerint a gyors evéshez továbbá súlygyarapodás is társult.

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.