A bécsi szelet világnapja van, ünnepeljük hát ezt a finom ételt néhány igazán kreatív, és pár hagyományos recepttel!

A bécsi szelet világnapja – 6 tuti recept

Wiener Schnitzel, vagyis a bécsi szelet örök sláger a vasárnapi étkezések alkalmával. Ennek a finomságnak már világnapja is van! Szeptember 9-én ezt a 3-4 mm vastag, borjúhúsból készült, rántott húst ünnepeljük. Érdekesség, hogyha Bécsben járunk, de az ételt nem borjú, hanem sertés húsból kérjük, vagy alapból azzal készítik, akkor azt már nem szabad Wiener Schnitzelnek nevezni, annak az elnevezése Schnitzel nach Wiener Art, azaz szelet bécsi módra.

Mi most a legnépszerűbb rántott húsos recepteket gyűjtöttük egy csokorba, függetlenül attól, hogy sertésből, borjúból, vagy éppen szárnyasból készülnek. (A receptekért, kattintson az étel nevére!)

Borjú bécsi bajor krumplisalátával

Bécsi szelet

Rántott rablóhús

Rántott sertésborda és rántott csirkemell

Rántott pikáns oldalas

Rántottborda-saláta

[eadvert]

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink