Először is a torta alapját kell elkészíteni. Ledaráljuk vagy más módon összetörjük a kekszet (az sem baj, ha kicsit darabosabb marad). Összekeverjük a cukorral és az ízesítő anyagokkal. Végül összegyúrjuk az olvasztott, éppen csak langyos vajjal. Akkor jó az állaga, ha morzsás, de amikor az ujjunkkal összenyomjuk, nem hullik szét, hanem egyben marad. Egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába szórjuk, majd egy kis pohárral szépen lenyomkodjuk. Legalább félórára a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a keményedő vajtól megszilárduljon. Ha valakinek az egyszerűbb, akkor a torta alapja lehet egy vékony, 2 tojásból sütött piskótalap is. Mivel a krémjeinkben nincs glutén, ha az alaphoz használt keksz vagy piskóta nem tartalmaz glutént, rögtön gluténmentes is lesz a torta.
A krémekhez mi mindig adtunk egy kis zselatint is, hogy biztosan megálljanak. Ez el is hagyható, főleg, ha fagyasztva fogjuk tálalni. A tortákat adhatjuk teljesen fagyosan is. Ha puhábban szeretjük, akkor is hűtsük le jól fogyasztás előtt.
A rakományok és az alapok tetszés szerint variálhatóak, mindegyik illik mindegyikhez.