A tempura a japán konyha kedvelt bundázási módszere. Egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig nagyon finom, nem csoda, hogy az egész világon elterjedt.
[eadvert]
A legtöbb magyar konyhában nem tartanak tempuralisztet, nem is szükséges. (Ha valaki mégis ragaszkodna hozzá, a keleti élelmiszereket árusító kisebb- és nagyobb boltokban biztosan talál kész keveréket is.) Házilag a legegyszerűbben úgy tudjuk helyettesíteni, hogy keményítőt elkeverünk egy kis finomliszttel, egy csipet sütőporral. A liszt legyen jóval kevesebb, mint a keményítő. Klasszikusan tápiókakeményítőt használnak, de ha az nincs, használjunk étkezési kukoricakeményítőt, ez szinte minden boltban kapható.
Akkor lesz finom a bunda, ha jéghideg a mártófolyadék és maga az alapanyag is. A folyadékot tartsuk fagyos helyen (praktikusan egy jégakkun), a zöldségeket pedig jól hűtsük be panírozás előtt. A sütőolaj legyen nagyon forró, így lesz tökéletes, ropogós, levegős a bunda. Ez a módszer apróra vágott zöldségek vagy húsok bundázására alkalmas, ha tányérnyi méretű rántott húsra vágyunk, ne ezt válasszuk.