Imádjuk a bundázott bármit, igaz a mondás, hogy errefelé mindent is kirántanak. A hagyományos bunda errefelé a liszt, tojás, morzsa hármasa, ezt szokták esetleg ezzel-azzal turbózni. Egészen más világ a japán tempura, változatosságképpen érdemes azt is kipróbálni.

A ropogós japán bunda titkai

A tempura a japán konyha kedvelt bundázási módszere. Egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig nagyon finom, nem csoda, hogy az egész világon elterjedt.

[eadvert]

A legtöbb magyar konyhában nem tartanak tempuralisztet, nem is szükséges. (Ha valaki mégis ragaszkodna hozzá, a keleti élelmiszereket árusító kisebb- és nagyobb boltokban biztosan talál kész keveréket is.) Házilag a legegyszerűbben úgy tudjuk helyettesíteni, hogy keményítőt elkeverünk egy kis finomliszttel, egy csipet sütőporral. A liszt legyen jóval kevesebb, mint a keményítő. Klasszikusan tápiókakeményítőt használnak, de ha az nincs, használjunk étkezési kukoricakeményítőt, ez szinte minden boltban kapható.

Akkor lesz finom a bunda, ha jéghideg a mártófolyadék és maga az alapanyag is. A folyadékot tartsuk fagyos helyen (praktikusan egy jégakkun), a zöldségeket pedig jól hűtsük be panírozás előtt. A sütőolaj legyen nagyon forró, így lesz tökéletes, ropogós, levegős a bunda. Ez a módszer apróra vágott zöldségek vagy húsok bundázására alkalmas, ha tányérnyi méretű rántott húsra vágyunk, ne ezt válasszuk.

Almás-sajtos csicsókasaláta zöldségtempurával

Roston sült karaj tempurás zöld spárgával

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.