A CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. A sok csodás édesség között ott szerepel egy szerény kis kevert tészta is. Ez az amerikai eredetű, alapesetben erősen csokoládés, szaftos sütemény nem véletlenül került be a legjobbak közé.

A világ egyik legjobb és legegyszerűbb süteménye

Hatalmas világkarriert futott be ez az egyszerűnek tűnő kevert sütemény. Véletlenül sem keverendő össze azzal a kis kakaós kevert tésztával, ami errefelé nagyon divatos volt egy időben, olcsó volt, gyors, és végül is egy kis lekvárral egészen süteményszerű.

Az Amerikából származó klasszikus brownie egy kifejezetten gazdag beltartalmú édesség, sok benne a csokoládé, a vaj, a tojás, és viszonylag kevés a liszt. Akkor jó, ha a teteje töredezett, a belseje pedig szaftos, éppen csak nem folyik (ezért kell nagyon figyelni a sütésnél, nem szabad túlsütni, mert akkor fűrészporszerű lesz).

Ma már természetesen mindenféle változatban készítik: van vegán, fehér (blondie), gluténmentes, tehát tulajdonképpen minden lecserélhető az eredeti alapanyagokból, a lényeg a szaftos és gazdag beltartalom. Önmagában is finom, de egy jó lekvárral, tejszínhabbal vagy fagyival mennyei desszertet varázsolhatunk belőle.

Meyer citromos paleo brownie

Háromcsokis kocka

Erdei gyümölcsös brownie

Édesburgonya-brownie – a böjti asztalon

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.