Eper, málna, cseresznye és meggy! Ez az időszak bővelkedik vérvörös finomságban, amiből mennyei gyümölcslevesek készíthetünk! Íme néhány tuti recept!

A vörös finomság – Hűsítő gyümölcslevesek gyűjteménye

Feljegyzésekből arra következtetni, hogy Magyarországon kb. a XVI. században megjelenő gyümölcslevesek hasonlítottak leginkább a ma ismert levesekhez. Ebben már megjelent az a fajta fűszerezés, amely megkülönböztette a kompóttól, vagy hígabb lekvártól a főzetig. A XVIII. századra megjelentek az egzotikus fűszerek, mint a fahéj, szegfűszeg. Kezdetben a savanykás ízvilág jellemezte őket, majd egyre krémesebbek, és ezzel együtt édesebbek is lettek a gyümölcslevesek! Az eredeti meggylevest már a XVI. században is készítették. Ehhez víz és bor keverékében főzték meg a kimagozott meggyet. Fűszernek ekkor még borsot, valamint reszelt gyömbért használtak, az ízesítés mézzel történt, a sűrítés pedig kenyérrel.

Málnaleves mentahabbal

A vörös finomság – Hűsítő gyümölcslevesek gyűjteménye

Erdei gyümölcsleves málnazselével

A vörös finomság – Hűsítő gyümölcslevesek gyűjteménye

Epres gyümölcselves

A vörös finomság – Hűsítő gyümölcslevesek gyűjteménye

Klasszikus vegyes gyümölcsleves

gyumolcsleves

Fotó: Mindmegette.hu

Áfonyás-málnás gyömölcsleves

málnaleves

Fotó: Mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetnek!

Málnás krémes

Málnás ribizlitorta

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.