Csütörtök: a Jupiter és a rozs napja

Csütörtökre rozst – Savanyú rokon

A rozs az egyik leggyakrabban használt gabona. 54% szénhidrátot és 9% fehérjét tartalmaz. Gazdag esszenciális aminosavakban. A középkorban a legkedveltebb kenyéralapanyag volt. Ma is szívesen esszük a rozs- (vagy rozsos) kenyereket, jellegzetes, savanykás ízét nagyon sokan szeretik. A liszt mellett fogyaszthatjuk magát a gabonát vagy a belőle készített pelyhet, mindkét terméket biolboltokban találhatjuk meg.

Ropogós szürkeharcsa-kockák rozspehely bundás zöldségekkel, vajban párolt céklával

Böjtölj velünk! Fő a mértékletesség

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.