CSÖKKENTI A RÁKOS BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT
Ha rendszeresen eszel cukkinit, akkor azzal akár a daganatos betegségeket is megelőzheted. Egy 2017-es kutatás megállapította, hogy a zöldség egyrészt rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, másrészt pedig bizonyos rákos sejtek halálozási arányát is növeli. Igazi szuperétel!
SEGÍT A FOGYÁSBAN
A cukkini szuper karotinoid-forrás, ezért érdemes belőle rendszeresen fogyasztanod, ha nem vagy megelégedve a súlyoddal. Egy 2012-es kutatás ugyanis kimutatta, hogy a karotinoid hatására sokkal könnyebben olvadnak le rólad a plusz kilók. Mehet a salátádba!?
[eadvert]
SEGÍT MEGELŐZNI A SZÍVBETEGSÉGEKET
Egy 2018-as tanulmány során 29 103 férfit figyeltek meg 31 éven keresztül. A kutatók arra jöttek rá, hogy azoknál, akiknek magasabb volt a béta-karotin szintjük, kevesebb eséllyel alakult ki szívbetegség vagy stroke, mint a többieknél. A cukkini pedig szuper béta-karotin-forrás!
MEGERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZEREDET
A C-vitamin az egyik leghatékonyabb immunerősítő, csökkentheti a megbetegedések időtartamát és súlyosságát is- írja az eatthis.com. Egy nagyobb cukkiniben átlagosan 57,8 milligramm C-vitamin található. Ez fedi a férfiak napi C-vitamin szükségletének több mint 60, a nők C-vitamin szükségletének pedig több mint 75%-át.
JÓ HATÁSSAL VAN AZ EMÉSZTÉSEDRE
Amellett, hogy a zöldség rengeteg vizet tartalmaz, egy darab cukkiniben átlagosan 2 gramm rost is található, ami pillanatok alatt felgyorsítja az emésztést.