Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

Így grillezz gombát

Egyre több grillpartiban kell a vegán barátokra is gondolni, és ha igazán szeretjük őket, a dögunalmas grillzöldség helyett készítsünk nekik olyan ételeket, amik annyira finomak, hogy még a húsevők is ezekért állnak majd sorba a tarja helyett! Ez az izgalmas pácolt gomba a grillparti királynője lesz, ezt megígérhetem.

[eadvert]

Előkészítéskor a következőket tedd, illetve ne tedd:

  1. A gombát ecsettel vagy száraz ronggyal tisztítsd meg. Sose mosd víz alatt, mert olyan, mint a szivacs, megszívja magát, és oda az izgalmas grillélmény!
  2. Ha fából vagy bambuszból vannak a nyársaid, használat előtt jó, ha egy időre vízbe áztatod őket, így nem fenyeget a veszély, hogy esetleg begyulladnak a grillen. Ennyi!

PÁCOLT, VEGÁN GRILLGOMBA

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 gerezd foghagyma (összenyomva)
  • 1 tk méz
  • 2-3 ágacska friss kakukkfű (elhagyható)
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. Tisztítsd meg a gombákat alaposan a ronggyal.
  2. Egy kis tálkában keverd ki az ecetet a szójaszósszal, a mézzel és az összenyomott fokhagymával. Csipkedd bele a kakukkfüvet és őröld bele a borsot.
  3. Ha a gombák kicsik, hagyd őket egészben, ha nagyobbak, vágd őket ketté. Tedd a gombákat a pácba, és hagyd őket békén kb. 20 percig.
  4. Húzd a bepácolt gombákat a nyársakra, majd dobd őket a grillre és süsd mind a két oldalukat aranyszínűre, oldalanként 2-3 perc alatt. Tálald azonnal.

Ezekkel a praktikákkal tízezreket spórolhatsz a konyhapénzen

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink