Vannak olyan étkezéssel kapcsolatos hiedelmek, amelyek nehezen kopnak ki a köztudatból. Az alábbiakat jobb lenne örökre elfelejteni!

Ezeknek a táplálkozási tévhiteknek dőlünk be a legtöbben

1. CSONTHÉJAS GYÜMÖLCSRE NEM SZABAD INNI

Csak abban az esetben, ha a gyümölcs szennyezett, mivel az elfogyasztott víz felhígítja a gyomorsavat, amely így már nem képes ártalmatlanítani a kórokozókat, és azok fájdalmat okoznak. Ezért a gyümölcsöket jobb alaposan megmosni.

2. A GOMBÁS ÉTELT NEM AJÁNLOTT FELMELEGÍTENI.

Ha a megmaradt és kihűlt gombás fogást azonnal hűtőszekrénybe teszi, semmi nem indokolja, hogy ne melegítse fel újra.

[eadvert]

Van, aki nem szereti, pedig nagyon jót tesz! Gyömbérrel az egészségért

3. EHETŐ A LEKVÁR, HA LESZEDJÜK RÓLA A PENÉSZT.

Inkább dobja ki! A romlott réteg eltávolításakor a penészgomba elszórja a spóráit, amelyek növekedésnek indulnak. A penészes ételek fogyasztása idővel májkárosodáshoz vezethet.

4. A BARNA CUKOR EGÉSZSÉGESEBB, MINT A FEHÉR.

Nem kimutatható, összetételükben csekély a különbség. A barna cukor gyakorlatilag nem más, mint cukornádmelasszal színezett kristálycukor. Mindkettőben ugyanannyi a vitamin és az ásványi anyag.

4 ok, hogy most azonnal igyál meg egy kefirt

5. AZ ALKOHOL FELGYORSÍTJA AZ EMÉSZTÉST.

Épp ellenkezőleg! Az alkoholos italok bizony gátolhatják a nehéz, zsíros ételek gyomorból való kiürülését. A kivétel néhány gyomorkeserű, ám ezek is csak kis mértékben segítenek.

6. A SPENÓTBAN RENGETEG VAS VAN.

Egy régi kutatás publikálásakor állítólag rossz helyre került a tizedesvessző, de tény, hogy még így is elég sok vasat tartalmaz ez a finom zöldség. Ugyanakkor az oxálsavtartalma is jelentős, ami pont a vas felszívódását hivatott gátolni.

Szilva kisokos – melyik fajtából készül a legjobb lekvár és melyikből legyen pálinka?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink