A főzelék igazi magyaros fogás, más nemzetek étlapján nemigen találhatjuk meg. Sok finom párolt zöldség, kis liszttel vagy keményítővel, esetleg saját magával sűrítve. Persze önmagában unalmas lehet ez a kanalaznivaló, általában adunk hozzá valami feltétet is.

Feltét is jár a hungarikumhoz

Imádjuk a főzelékeket. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, ha szezonális alapanyagokat használunk, olcsók, és ha módjával bánunk a zsiradékkal meg a liszttel, egészségesek és finomak is. Egy baj van velük, hogy a legtöbbjét kicsit unalmasnak érezzük valamilyen feltét nélkül. Ha viszont már fasírtot, pörköltet, sült oldalast vagy valamilyen más mellévalót is kell sütni-főzni, már nem is gyors és nem is takarékos. Hétköznapokra van néhány egyszerűbb, húsmentes ajánlatunk is.

– A vajas pirítós vagy a sajtos melegszendvics szinte az összes főzelék mellé nagyon jól illik.

– A burgonya- vagy zöldségtócsni is elkészül, míg megfő az étel, és összedobható az otthoni kis maradékokból.

– Kemény tojás, buggyantott tojás: mindegyik percek alatt elkészül, és nagyon finom, főleg, ha friss alapanyagot használunk hozzá.

– Tojáslepény: főtt kemény tojást felkockázunk, összekeverjük pár evőkanálnyi tejföllel, sózzuk-borsozzuk, palacsintasütőben pici vajon ropogósra sütjük, cikkekre vágva tálaljuk.

– Sült hagyma: meghámozunk, és vékony félkarikákra vágunk pár vöröshagymát. Pici lisztben megforgatjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Csomboros édesburgonyafőzelék zellerrel

Sült hagymás babfőzelék

Sült paprikás kukoricafőzelék

Petrezselymes karalábéfőzelék sült oldalassal

Tarlórépa-főzelék húsgombóccal

Tejfölös lencsefőzelék sült sonkával

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.