Persze egyáltalán nem mindegy, mivel etetjük a szemünk fényét (fényeit). Virslit lehet kapni már kilónként ezer forintért meg jóval drágábban is.
[eadvert]
A Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerint a virsli legfeljebb 26 mm átmérőjű, természetes vagy műbélbe töltött húspépet (prádot) tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstöletlen, füstölt vagy füstízesítésű, homogén metszéslapú termék. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 51%. A csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége ezen felül a késztermékre vonatkoztatva legfeljebb 10%.
Az igazi, hagyományos virslinek több mint a 90%-a pépesített és ízesített hús (marha- és/vagy sertéshús). Ne sajnáljuk a fáradságot, olvassuk el alaposan az összetevők listáját. Itt is érvényes, hogy inkább kevesebbet vegyünk, de az jó legyen. Bizonyos ár alatt biztosan nem fogunk jó minőségű terméket kapni, hiszen a benne lévő hús árát meg kell fizetni.
Pár recept, hogy kéznél legyen a gyors gyereketetéshez: