Avokádós-baconös tojás
Hozzávalók:
- 6 keményre főzött tojás, meghámozva, kettévágva
- 1 db nagyobb avokádó villával össezúzva
- 2 ek pirított, aprított bacon
- 1 ek apróra vágott jalapeno
- 1 ek hagyma (lila, vagy vörös) apróra vágva
- 2 ek felvágott paradicsom
- 1/2 db lime leve
- 1 ek koriander apróra vágva
- só, bors, csili, fokhagyma (ízlés szerint)
Elkészítése:
- A tojássárgáját kanalazzuk egy tálba, és keverjük össze alaposan az avokádóval, a szalonnával, a paprikával, a hagymával, a paradicsommal, a korianderrel, majd csavarjuk rá a lime levét. Ízesítsük a felsorolt fűszerekkel ízlés szerint.
- Egy kanál segítségével töltsük meg az üres tojásokat. Szórjunk a tetejére pirított bacont és csilit.
Pirított sajtos töltött tojás
Hozzávalók:
- 6 keményre főzött tojás, meghámozva, kettévágva
- 1/4 bögre majonéz
- 2 tk mustár
- 1 tk ecet
- 1/2 tk kapor
- só
- 1 bögre parmezán
- 2 ek vaj
Elkészítése:
- Vágjuk félve a keményre főzött tojásokat, kanalazzuk egy tálba a sárgáját.
- Adjunk a sárgájához, majonézt, mustárt, ecetet, kaport és sót. Alaposan keverjük össze, amíg krémes nem lesz. Kanalazzuk vissza a tölteléket a fehérjébe, végül lefújhatjuk őket olívaolaj spray-vel.
- A töltött tojásokra reszelt parmezán szórunk, majd ezzel az oldaával lefelé, forró serpenyőben, vajjal megpirítjuk, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Uborkás töltött tojás
Hozzávalók:
- 6 keményre főzött tojás, meghámozva, kettévágva
- 1/4 bögre majonéz
- 2 tk kapor
- 1/2 tk mustár
- 1 ek savanyú uborka lé
- 3 ek apróra vágott savanyú uborka
- só, bors
Elkészítése:
- A tojásokból óvatosan kanalazzuk ki a sárgáját. Villával nyomkodjuk el egy tálba, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, az uborka levét. Krémesre keverjük el, majd adjuk hozzá a kaport, az uborkát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy habzsák segítségével töltsük vissza a fehérjébe
- A tetejére szórjunk uborkát és fűszerpaprikát.
[eadvert]