A fiatalok körében egyre inkább hódít ez az angolszász eredetű mulatság, vagyis a Hollyween parti. Október 31-én összejönnek, műanyag pókokkal, denevérekkel, szellemekkel díszítik fel a lakást. Tökök vigyorognak mindenfelé, a kivájt belsejükből meg mindenféle finomság készül. S persze nem maradhatnak el az alkalomhoz illő rémes nassok sem: mandulás boszorkányujjak, gumicukor fogsorral díszített muffinok, pókkal dekorált torták.

Halloween-parti: 6 ötletes megoldás

Meghívók

Hogy a vendégek rögtön tudják, hogy mi vár rájuk, készítsünk szörnyekkel díszített meghívókat. Jól néznek ki a fekete kartonból kivágott denevérek vagy a (bátrabbaknak kézbesített) műanyag pókokkal ékesített kartonok.

Hangulatvilágítás

Vásároljunk pár különböző méretű japán tököt. Vágjuk le a tetejüket, vájjuk ki a belsejüket, s faragjunk rájuk szemet, szájat. Helyezzünk teamécseseket a belsejükbe. Fokozhatjuk a hatást, ha egy kis pókhálót is tudunk rájuk keríteni.

Fél valaki a szellemektől?

A büféasztal dísze lehet a világító szellem. Egy áttetsző fehér anyagra ragasszunk fekete kartonból két szemet. Egy magas üvegbe tegyünk egy gyertyát, terítsük rá az anyagot. Vigyázzunk, hogy jó messze legyen a láng a textiltől, nehogy meggyújtsa (egy fakanállal meg is emelhetjük). Pár csinos pókkal díszíthetjük.

Borzongató árnyak

Fekete papírból vágjunk ki denevéreket és szellemeket. Fehér sütőpapírból készítsünk zacskót, ragasszuk rá a rémségeket. Egy magas üveg aljára tegyünk mécsest, húzzuk rá a díszes takarót.

Romantikus tökfedők

Apró tököknek vágjuk le az alját és a tetejét. Vájjuk ki a belsejüket, sniccerrel szabjunk rájuk szemet, szájat. Tegyünk néhány pohárba színes dekorációs kavicsot, öntsünk rájuk vizet, tegyünk rájuk úszógyertyát, s rakjuk rájuk a kivájt tököket.

Denevéres asztaldísz

Sötét terítőt tegyünk az asztalra. Vágjunk ki papírból egy denevért. Tegyük az asztalra, és szórjuk körbe vörös lencsével. Tegyünk köré pár teamécsest.

Sütőtökös kenyér dióval és mandulával

Sütőtökös-gesztenyés pohárkrém

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.