Gyerekkorunk óta imádjuk, gyakran készítjük is, a legtöbb családban rántott hús sül a hétvégén. A bundás húsok elkészítésének is megvannak az apró kis trükkjei, amelyeket érdemes alkalmazni, hogy még jobb legyen ez a rendkívül közkedvelt fogás.

Hogyan lesz tökéletes a rántott hús?

  • Közvetlenül sütés előtt panírozzunk, így lesz a bunda ropogós.
  • Ügyeljünk rá, hogy egyik réteg se legyen vastag, a lisztet, morzsát veregessük le, a tojást csurgassuk le.
  • A morzsa minősége nagyon fontos. Legjobb, ha mi magunk készítjük. A megmaradt jó minőségű zsemlét, kenyeret lehéjazzuk, megszárítjuk, majd reszelőn lereszeljük. Ma már készen is kapható többféle finom morzsa, inkább ezeket válasszuk, ha venni kell, ezen nem érdemes spórolni.
  • Lehetőleg egyforma darabokat süssünk együtt, mert az eltérő nagyságú húsoknak más a sütési ideje.
  • Ne használjuk többször sütésre az olajat. A magas hőmérsékleten történő sütés során olyan káros bomlástermékek keletkeznek, amelyek nem távolíthatóak el belőle (sőt még a hozzá töltött új olaj minőségét is lerontják).

Rántott szelet felturbózva sajtos-tejfölös hagymás krumplival

[eadvert]

Sütőtökös raguval töltött rántott karaj

Rántott hús fűszeres sajtkrémmel töltve

Kéksajtos csülökkel töltött rántott karaj

Rántott csirkecomb és -szárny

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.