A legfinomabb házi torták alapja általában friss házi piskóta szokott lenni. A kevert tészták a cukrásztudomány legegyszerűbb részéhez tartoznak, mégis kevesen tudnak tökéletes piskótát készíteni. Van pár egyszerű trükk, amit érdemes megismerni és alkalmazni, ha tökéletes tortaalapra vágyunk.

Hogyan süssünk tökéletes tortaalapot?

Első lépésként előkészítjük a hozzávalókat. Egy magas, 18 centi átmérőjű kerek tortaformához négy tojásból sütünk piskótát.

Hozzávalók:
4 tojás
80 g cukor
80 g liszt
1 csipet só

Kimérjük a hozzávalókat.

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük (ha túl kemény lesz, akkor össze fog törni, amikor összedolgozzuk a többi hozzávalóval). Akkor jó, ha sűrűn folyik le a habverőről (mint egy hígabb tejföl).

Habosra keverjük a tojások sárgáját is, majd összeforgatjuk a cukros tojáshabbal.

Rászitáljuk a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük.

Beleöntjük az előkészített tortaformába. Spatulával körben felhúzzuk a masszát a karima széléig. Ezzel tudjuk elérni, hogy szép, egyenletes legyen a megsült tészta.

160 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, azonnal egy sütőrácsra borítjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, éles késsel körbevágjuk, és kiborítjuk a formából.

TRÜKK a forma előkészítéséhez:

A kerek piskótához úgy készítjük elő a formát, hogy az aljába sütőpapírt teszünk. Ki is vághatjuk a körlapot, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb, ha egy sütőpapírdarabot teszünk az alsó lapra, és rákattintjuk a forma oldalát.

Utána egyszerűen letépjük a felesleget.

A forma oldalát nem béleljük, nem kenjük semmivel, itt tud majd szépen megtapadni a tésztánk, így tud nagyra nőni, és nem lesz púp a közepén.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.