Az idén március 4-re esik a húshagyó kedd, addig ehetjük a húsos-zsíros ételeket (ha tartjuk a húsvét előtti nagyböjtöt). Mivel kedden általában nincs együtt a család, legfeljebb egy késői, nem túl nehéz vacsorára sikerül összeülni, a nagy, böjt előtti lakomát vasárnap érdemes megülni.
Mi a következőket javasoljuk. Előételként egy tartalmas bableves, amely attól különleges, hogy paradicsomlével dúsítottuk.
Háromféle főétel is készül. A húsimádóknak egy különleges marharoládot készítettünk. A vékonyra szeletelt, kiveregetett marhacombot baconnel gazdagítottuk, zöld borssal fűszereztük. Mindehhez zsírban tört krumpli és pikáns hagymás-uborkás ragu jár.
Szalonnával bélelt, zöld borsos marharolád uborkás raguval és tört krumplival
A következő főételnél az örök diétázókra gondoltunk. A pulykacombfilét mindenféle zöldséggel együtt beleraktuk egy tepsibe, megfűszereztük, és jól összesütöttük. Kevés munkánk volt vele, nagyon ízes, nagyon finom, és egy adag csak 370 karlória.
A harmadik főételünk a csőben sült, sonkás póréhagyma. A sonkába tekert blansírozott póréhagymát sajtmártással locsoltuk meg, úgy sütöttük ropogósra. A hedonisták köretként fogyasztják a marharolád mellé.
Nem hiányozhat az asztalról a sós ropogtatnivaló sem. Ezt már megérkezéskor, még a leves előtt is lehet ropogtatni. Farsanghoz fánk illik. A klasszikus édes csörögefánk nálunk most sósan, juhtúróval készült.
A vacsora koronája az étkezést lezáró torta. A képviselőfánkot mindnyájan imádjuk, most tortásítottuk. Alul roppanós, levegős tészta, rajta lágy vaníliakrém és édes tejszínhab. Azon pedig sok kis aprócska, ropogós égetett fánk. Nagyon mutatós és nagyon jó.