Forrás: Pásztor Tünde

Képviselőfánk-torta

Először a tésztát készítjük el. Egy fazékban megmelegítjük a vizet a sóval, felolvasztjuk benne a zsiradékot, majd beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett jó sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével elkeverjük benne az egész tojásokat.

A tésztát egy csillagcsőrös habzsákba töltjük. Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk, rárajzolunk egy 28 cm átmérőjű kört, csigavonalban kitöltjük a tészta nagyobbik felével, ez lesz majd a torta alapja. Ha van még hely, akkor erre a sütőlemezre, ha nincs, akkor egy másik bélelt tepsire a maradék tésztából icipici kis fánkokat nyomunk. Ügyelünk a megfelelő távolságra, mert sülés közben nagyon megnő a tészta. 200 fokos sütőbe toljuk, és 10 perc múlva levesszük a hőmérsékletet 170 fokra, készre sütjük. Rácsra átrakjuk hűlni.

A vaníliás krémhez összekeverjük a négy tojássárgáját a keményítővel, a porcukorral, a csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a felmelegített tejjel. Gőz fölé rakjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük. Habot verünk a tejszínből a zselatinnal, majd összedolgozzuk a hideg vaníliás krémmel. A tejszínhabos réteghez habot verünk a két deci tejszínből az öt deka porcukorral és az instant zselatinnal. Összeállítás: a képviselőfánk-tortatálra rakjuk a kerek lapot. Rákenjük a vaníliás krémet, erre pedig rásimítjuk a tejszínhabot. A tetejét kirakjuk a pici fánkokkal. Végül meghintjük porcukorral.

TRÜKK

Ha nem akarjuk sehová szállítani, akkor a zselatint nyugodtan kihagyhatjuk a krémekből, kicsit omlatagabb lesz ugyan a torta, de egyszerűbb és olcsóbb az elkészítése.

Gesztenyés képviselőfánk

Tojáslikőrös képviselőfánk-torta

kaloria 310 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.