Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!

Így lesz tökéletes a karácsonyi kalács, bejgli

Régi hagyomány a karácsonyi, mákkal és dióval gazdagon töltött kalácsféleség az ünnepi asztalon. Élesztős, omlós tésztából készül, a legtöbb családban anyáról lányára öröklődik a pontos recept. Van, ahol házi zsír kerül a tésztába a vaj helyett vagy mellé, másutt tejföllel lazítják. Az egyik recept egy éjszakán át pihenteti a tésztát, a másik szerint elég lesz félóra is. És akkor a töltelékekről még nem is beszéltünk. Ha van jól bevált családi receptjük, használják azt. Ha kísérletezni vágynak, érdemes többféle receptet is kipróbálni. Mi most egy könnyű, sokszorosan kipróbált, viszonylag gyors receptet hoztunk. Használják sikerrel!

bejgli, karácsony, kalács

Fotó: Shutterstock

Négy tipp, hogy a legfinomabb bejglit süssünk meg idén:

  • A töltelékeket akár előző nap is elkészíthetjük. Csak akkor használjuk fel, ha már teljesen hidegek.
  • Annál jobb lesz a töltelék, minél finomabbra daráljuk a mákot és a diót. Ilyenkor kell elővenni a nagyi kézi mák- és diódarálóját, mert azok darálnak a legszebben.
  • Ne legyen túlzottan folyékony a töltelék, mert akkor könnyen kireped a tészta. Persze a túl száraz sem jó, mert az meg nem finom.
  • Semmi esetre se keseredjenek el, ha minden elővigyázatosság ellenére kirepednek a rudak: ezek a szaftos, túltöltött bejglik a legeslegfinomabbak!

Ezeket is nézze meg!

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.