Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezzük be az üvegbe – így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhetjük őket, ha elkészültünk vele.
[eadvert]
KOVÁSZOS UBORKA FOKHAGYMÁVAL RECEPT
Hozzávalók (Egy 1,5 literes üveghez):
- 1,5 ek só
- 1 l csapvíz
- 1 csokor kapor
- 1 kg kovászolni való uborka
- 1 fej fokhagyma
- kenyér
Elkészítése:
1. A kovászos uborka elkészítéséhez a sót a vízzel felforraljuk, majd visszahűtjük langyosra.
2. A kapor egyik felét betesszük az alaposan kimosott befőttes üveg aljába. (Sűrű szövésű anyagban!)
3. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk két irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk.
4. A fokhagymát megpucoljuk, gerezdekre szedjük, és szétosztjuk az uborka között.
5. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben. (Sűrű szövésű anyagban!)
6. Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.
7. A tetejére rátesszük a kenyér sarkát. (Sűrű szövésű anyagban!)
8. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.
Diétás és nagyon finom: ezért egyél minél több édesburgonyát