Talán nem is gondolnád, mennyi mindenre felhasználhatod az alufóliát az otthonodban. Azon túl, hogy a fólia alatt bizony jobban puhul az étel, vagy a sütőrácsra fektetve segíti a sütést, esetleg a hűtőben le lehet takarni vele a maradékot, további más területeken is hasznodra válhat – nem csak a konyhában.

8 dolog, amire még az alufóliát használhatod

1. FELERŐSÍTI A FÉNYT

Túl gyenge a villanykörte a kertben vagy a kamrában? Sokszorozd meg a lámpa erejét! Kartonpapírra rögzíts alufóliát, és ragaszd az égő mögé úgy, hogy ne érjen hozzá közvetlenül. Az alufólia szétszórja a fényt a helyiségben.

2. MESTERSÉGES NAPFÜRDŐ

A szobába csak egy irányból süt be a nap, emiatt a növények féloldalasan nőnek? Körben bélelj ki egy fedél nélküli kartondobozt alufóliával, és állítsd ebbe a cserepeseket – olyan lesz, mintha folyamatosan fényárban úsznának.

[eadvert]

Sós legyen vagy édes? Réteslaptanácsadó

3. LÁBMELEGÍTŐ SÁTRAZÁSKOR

A táborozás jó móka, de kellemetlen lehet az éjszaka, ha csak dideregsz a hálózsákban. Csomagolj be egy-két követ alufóliába, és tedd a tűz mellé az esti tábortűz alatt. Lefekvéskor óvatosan vedd le róluk az alufóliát, és törölközőbe burkolva dugd őket a hálózsák aljába: még a leghidegebb éjszakán is melegen tart.

4. CSALÉTEK A HALAKNAK

Már órák óta várod a nagy fogást, de még egy árva keszegecske sem került a botod végére? Simíts alufóliát a horogra: hívogatóan fog csillogni a víz alatt, odavonzva ezzel a nagyobb halakat is.

5. JOBB, MINT A MADÁRIJESZTŐ

Seregélyek dézsmálják a szőlődet? Vágj le hosszú, keskeny csíkokat alufóliából, és akaszd ezeket a tőkékre: ahogy a szél csillogva-zizegve fújja őket, elijesztik a tollas kártevőket.

Zöldbabokosító

6. OLCSÓ SZÁRÍTÓLABDA

Gyúrj gombóccá két-három darab alufóliát, és tedd a szárítógépbe: fokozzák majd a forró levegő hatását, a ruhák nem lesznek szöszösek, és csökkentik azok elektrosztatikusságát is. Ráadásul az alufólia labdák számtalan alkalommal újra felhasználhatók!

7. GYORSABB LESZ A VASALÁS

Teríts alufóliát a vasalódeszka és annak huzata közé: a visszavert hőnek köszönhetően kétszer olyan gyorsan megy majd a munka!

8. ÚJRA SZÓRHATÓ A BARNA CUKOR

Egyetlen kemény tömbbé állt össze a barna cukor? Az alufólia segít felpuhítani! Csomagold bele a tömböt, és tedd be a 150 fokos sütőbe 5 percre.

9 spórolási trükk, ami jól jöhet süteménysütéskor

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink