A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után. Azonban pánikra semmi ok, hiszen a következő tippekkel sokkal gyorsabban végezhetsz ezzel a nem túl hálás feladattal.

Így varázsold tisztává a sütődet

KEZD A PORSZÍVÓZÁSSAL!

Az alábbiakban felsorolunk jó néhány módszert, aminek a segítségével csillogóvá varázsolhatod a sütődet. Ám bármelyiket választod, elsőként mindig porszívózd ki a készülék aljába szóródott morzsát, ételmaradékot és port. Használd hozzá a hosszúkás fugatisztító csövet, hogy a legkisebb résekhez is hozzáférj.

AZ UNIVERZÁLIS FOGKEFE

A fürdőszoba takarításánál már bevált, akkor a konyhában miért ne használhatnád? Itt is ugyanúgy alkalmas a nehezen hozzáférhető sarkok és mélyedések tisztítására.

[eadvert]

Fedezzük fel újra a mángoldot!

SÓ A GYORS MEGOLDÁSOKHOZ

Sütés közben a tepsiből, vagy a rácsról könnyen a sütő aljára csoroghat a forró zsír. Cselekedj gyorsan! Szórj rá azonnal egy marék sót, aztán folytasd a sütést. Ha az étel kész, és a sütő is kihűlt, könnyen eltávolíthatod a szennyeződést, amely a só nélkül ráégett volna a készülék aljára.

ECETES GŐZFÜRDŐ

A forró víz és az ecet segít feloldani a zsírt a készülék faláról, így könnyebb lesz azt letörölni. Tölts meg a negyedéig egy lábost vízzel és kezd el melegíteni. Amikor forrni kezd, adj hozzá ugyanennyi ecetet, forrald 30 másodpercig, azután tedd be a sütőbe, a középre állított rácsra. Csukd be az ajtót, és hagyd hatni 45-60 percig. Ekkor vedd ki az ecetes vizet, és töröld át a készülék falát mosogatószeres vízzel.

Dió-kisokos: a pekántól a makadámig

CITROMLÉVEL IS MŰKÖDIK

Az előző módszerhez hasonlóan tölts meg vízzel egy lábost, facsarj bele 2 db citrom levét, és dobd bele a kifacsart citromokat is. Tedd a lábost a sütő középső rácsára, és kapcsold be a készüléket a legmagasabb hőmérsékleten. Hagyd felforrni a vizet, majd kapcsold ki a készüléket, és óvatosan vedd ki a lábast. Amikor a sütő kihűlt, egy nedves ronggyal töröld át!

NE FELEJTKEZZ EL A SÜTŐRÁCSRÓL!

Alakjánál és méreténél fogva a sütőrácsot a legegyszerűbb a kádban elmosni, csak teríts alá egy régi törölközőt, nehogy megkarcold a zománcot. Engedj rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, aztán szórj bele egy csésze szódabikarbónát. Hagyd állni egy éjszakán át, majd kefével alaposan súrold át.

Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.