A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.

Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak

NEM MINDENT A HŰTŐ TART FRISSEN

A hagymát és a paradicsomot inkább ne a hűtőszekrényben tartsd, hanem valahol máshol, száraz hűvös helyen, akárcsak a burgonyát. A banánt sem érdemes a hűtőszekrényben tartani, csak ha már túlérett kezd lenni.

MIT MIVEL TÁROLJ?

Az avokádó, a kivi és a paradicsom etilént termelnek, mint, ahogyan a banán is. Ezért érdemes őket távoltartani az etilénre érzékeny zöldségektől, mint a brokkoli, a sárgarépa vagy a saláta.

A burgonyát azonban nyugodtan tárolhatod együtt az almával, ugyanis együtt tovább frissek maradnak.

A húsokat és a zöldségeket-gyümölcsöket mindig a hűtőszekrény különböző részeiben tartsd.

CSOMAGOLÁSI PRAKTIKÁK A HŰTŐBEN

A salátazöldeket és a friss gyógynövényeket érdemes szorosan lezárt zsákokban vagy zacskókban tartani. A zellert tekerd alufóliába, mielőtt a hűtőbe teszed, így nem szottyad össze.

A sárgarépát, a salátát és a brokkolit pedig külön zacskóban tartsd a hűtőszekrényben és ügyelj rá, hogy száraz legyen.

Ha az ananász leveles részét levágod és fejjel lefelé teszed a hűtőbe, akkor sokkal tovább friss marad.

A műanyag tárolók helyett válasz üveget, a környezetet is véded és a frissességnek is jót tesz.

MOSÁS ÉS SZELETELÉS

A gyümölcsöket és a zöldségeket csak fogyasztás vagy elkészítés előtt mosd meg. Felvágni is csak fogyasztás előtt vágd fel. Ha valamiért mégis összevágod akkor locsolj egy kevés citromlevet a gyümölcsre, így megakadályozhatod, hogy bebarnuljon például az összevágott alma, körte, vagy avokádó.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.