Igazi hungarikum a főzelék, és szeretjük is nagyon. Nyilván nem a menzai, konzervből és rántásból összecsapott fogásokra gondolunk, hanem a friss zöldségekből főzött ízletes ragukra. Szívesen kipróbálunk új recepteket is, de nem múlhat el a tavasz és a nyár a nagy klasszikusok nélkül.

Kedvenc tavaszi és nyári klasszikus főzelékeinek

Paraj: fokhagymás rántásra dobjuk a párolt parajt, tejjel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, összefőzzük.

[eadvert]

Sóska: a zsiradékon megpárolt leveleket pépesítjük, tejjel, tejföllel felöntjük, lisztes habarással sűrítjük. Ízlés szerint cukorral és sóval ízesítjük.

Karalábé: kis zsiradékon megpároljuk az összevágott zöldséget, tejfölös habarással sűrítjük, petrezselyemmel, sóval fűszerezzük.

Finomfőzelék: zöldborsót, sárgarépát (esetleg karalábét, friss gyökeret) apró kockára vágva zsiradékon megpárolunk, tejszínnel vagy tejföllel felengedjük, kis liszttel sűrítjük. Meghintjük összevágott petrezselyem zöldjével.

Sárgarépa: némi zsiradékon elkezdjük párolni, kis húslevessel felengedjük. Kicsi liszttel vagy keményítővel sűrítjük. Sóval, borssal, petrezselyem zöldjével ízesítjük.

Saláta: sós vízben roppanósra főzzük a cikkekre vágott zöldséget, világos kapros, fokhagymás rántással sűrítjük. Tejföllel, ecettel, sóval, pici cukorral fűszerezzük.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.