Ritkán hangzik el a fenti kérdés-felelet, pedig tényleg isteni salátákat rakhatunk össze. Itt az ideje, hogy búcsút mondjunk a derekunkat vastagító szaftos húsoknak, krémes süteményeknek, hiszen már csak pár hét, és lekerülnek a mindent jótékonyan takaró nagy- és kiskabátok. Ezekkel a fantasztikus zöldséges tálakkal nem lesz nehéz az étrendváltás.

Kedvence? A saláta!

Nagyon divatosak mostanában a Buddha-tálnak nevezett, gazdag, szemet gyönyörködtető saláták. Azért hívják így, mert olyan gömbölyű tálakban szervírozzák, mint a Buddha pocakja. Alapvetően vegán, tehát semmiféle állati eredetű terméket nem tartalmaz. Nagyon finom, és teljes értékű étkezésnek felel meg. A saját ízlésünk és a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében állíthatjuk össze, általános szabály, hogy mindig van benne:

  • valamilyen főtt gabona vagy gabonahelyettesítő;
  • többféle zöldség, lehetőleg nyers és főtt, párolt vagy sült is;
  • zöld salátalevelek;
  • valamilyen hüvelyes;
  • valamilyen izgalmas öntet a tetején.

Természetesen tehetünk hozzá magokat, gyümölcsöt, bármit, amit szemünk-szánk megkíván. A különféle alkotóelemeket ízesítsük bátran. A gabonák, a hüvelyesek főzővizét fűszerezzük fokhagymával, babérral, a sült zöldségekről ne sajnáljuk a köményt, rozmaringot, hasonló fűszereket. A zöldségeket süthetjük sütőben vagy serpenyőben, egy kis olívaolajon, ahogy egyszerűbb. Fontos, hogy szépen rendezzük el a hozzávalókat.

Buddha-tál rizzsel, gyökérzöldségekkel, csicseris öntettel

Buddha-tál puliszkával, céklával, gombával, avokádós öntettel

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.