Egész évben ő etet bennünket, elénk teszi a friss, meleg ételt, illatos süteményt. Május első vasárnapján a virág mellett köszöntsük őt saját készítésű finom ebéddel. Küldjük el anyut a nagyival sétálni, mi meg készítsük el a többfogásos, de egyszerű ebédet. Csupa olyan ínycsiklandó ételt választottunk, amelyet a konyhában gyakorlatlanok is könnyen el tudnak készíteni. Ráadásul kalóriaszegény fogásokból áll a menü, hiszen vészesen közelít a bikiniszezon, és a hölgyek ilyenkor már nagyon odafigyelnek arra, hogy mit esznek.
[eadvert]
Az előétel egy szuper saláta, gazdag ízű szezámolajban sült zöldségekből, füstölt makrélával koronázva.
A főfogás a lehető legegyszerűbb (ám annál finomabb): mandulával sült pulykamell egy különleges mártással.
Kétféle köretet is készítünk mellé. Az egyik egy nem szokványos párolt rizs (többféle rizs egy kis zellerrel és a némi vajjal bolondítva). A másik egy kókusztejes zöldségragu, a csípőssége még jólesik május elején.
A desszert pedig egy csodás, tejmentes kávéfagyi lesz (fagyasztott banán az alapja). Mi tejszínhabbal koronáztuk, de helyette tehetünk a tetejére sűrű kókuszkrémet is.