Kivételesen már hétfőtől kapható a friss lap az újságárusoknál, hogy minél több idő legyen a húsvéti receptek tanulmányozására, az ünnepi menü kitalálására. Többféle hideg előételt és kalácsot, családi vendégfogadáshoz illő főfogásokat kínálunk. Sok színes, formás és nagyon finom édességet készítettünk, húsvéti tortákat, habos gyümölcsös nyalánkságokat és játékos apróságokat. A hétköznapokra pedig friss, zöldséges fogásokkal készültünk, ropogós karalábéval, illatos medvehagymával, könnyű csirkehússal.

Megjelent a Vidék íze áprilisi száma!

Friss számunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki találhasson benne újdonságot, trükköket, kipróbálandó recepteket. Az alapokkal kezdve kifaggattuk a főszakácsunkat, Sepsi Balázst a tojás- és a sonkafőzés titkairól (tudott még új dolgokat mondani bőven). Kalácsot pedig többfélét is sütöttünk, nem lesz könnyű a választás közöttük. A húsvéti asztalra mindig kerül legalább egyféle hideg előétel, saláta, kence, ilyesmit is kínálunk bőven. Arra is van sok ötletünk, hogy mihez kezdjenek az ünnep után megmaradt sonkával, tojással. Sándor Adrienn a kalácsok mellett fantasztikus húsvéti édességeket gyártott, nem csak finomak, hanem már a látványuk is meghozza a jó időt. Színesek, formásak, kívánatosak, és az elkészítésük sem bonyolult. Ezek mellé olvasóink leveleiből hagyományos süteményeket válogattunk, két régimódi kekszet, és három krémes gyönyörűséget.

A hétköznapokra pedig sok friss, zöldséges fogással készülünk, középpontban a karalábé és a medvehagyma. Bemutatunk egy csodálatos sonka-lelőhelyet, ahol mangalicatermékek kaphatóak, valamint egy kisvállalkozást, ahol mikrozöldségeket, ehető virágokat, ültetőcsomagokat vásárolhatunk.

Ma és a következő egy-két napban kedvcsinálónak és ízelítőnek felteszünk pár receptet a friss lapból. Egy különleges, ünnepi főfogást, egy csinos húsvéti desszertet, valamint egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb medvehagymás egytálételt.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.