Három pitét és három tölteléket ajánlunk, természetesen – az igényektől függően – csereberélhetjük a tésztákat és a rakományokat. Mindegyik pitetészta csodálatosan ropogósra sül, és nagyon vonzóak a sok-sok gyümölcsöt tartalmazó töltelékek is.
Gluténmentes
Ötféle lisztet kevertünk össze a gluténmentes alaphoz, ha valamelyik nincs otthon, helyettesíthetjük a többivel, a viszonylag sok vaj és a tojássárgája úgyis össze fogja tartani a tésztát. Könnyen tejmentessé is tehetjük, ha vaj helyett tejmentes margarint, krémsajt és görög joghurt helyett ezek vegán helyettesítőit használjuk.
Vegán
A vegán süteményeknél a tejtermékek és a tojás helyettesítése okoz gondot. Szerencsére az erősen zsíros pitetészták remekül működnek tojás nélkül is, összetartja a lisztet a zsiradék, még akkor is, ha gluténmenteset használnánk. A töltelék pedig alapvetően sült gyümölcs (csak a karamellbe tettünk egy kevés margarint), tehát ezt nem kell külön „mentesíteni”.
Cukormentes
A süteményekben a cukor helyettesítése talán még a legkönnyebb, hiszen nagyon sokféle cukorhelyettesítő áll rendelkezésre, köztük egészen jók is. De nélkülük is tudunk desszerteket készíteni. A szilvás piténk azért nagyszerű, mert a tésztát is és a tölteléket is csak gyümölcsökkel édesítjük, sem cukrot, sem cukorhelyettesítőt nem adunk hozzájuk.