Nemcsak a gyerekeknek csengetnek be szeptember elsején, hanem nekünk, gondos anyukáknak is. Korábban kelünk, hogy legyen időnk összeállítani a kis uzsonnás dobozokat. Az egyiknek sok hússal, mert csak azzal lakik jól, a másiknak meg sajt és mindenféle színes zöldség kell, nem futószalagon készülnek hát a szendvicsek. Adunk pár ötletet, mi kerüljön a péksüteményekbe.

Mi lesz ma a tízórai?

Nagyon finom a sajtos-sonkás szendvics, de hamar rá lehet unni. Hoztunk pár ötletet, mivel dobhatjuk fel a tízóraikat. A házi péksütemények nagyon finomak, és az sem mellékes, hogy jóval olcsóbban jövünk ki, mintha készen vennénk a jó minőségű zsemlét, kiflit. Élesztős, de hosszú kelesztésű péksüteményeket ajánlunk, jóval egyszerűbb az elkészítésük, mint a kovászosoké, de a 12-24 órás pihentetés miatt nagyon gazdag az ízük. Szerencsére jól fagyaszthatóak, érdemes egyszerre egy nagyobb adagot elkészíteni, és lefagyasztani, ha este elővesszük, reggelre tökéletesen ki fog engedni.

[eadvert]

A szokásos vaj helyett tehetünk a szendvicsekbe házi kencéket is, egy paradicsomosat és egy cukkiniset ajánlunk. A töltelék pedig lehet valamilyen vagdalt pogácsa (a legtöbb gyerek szerencsére szereti) vagy házi készítésű csirkesonka.

Puha mákos zsemle

Lenmagos rozsos zsemle

Zabpelyhes kifli

Házi csirkesonka

Szotyolás kölyökhamburger

Bazsalikomos-paradicsomos szendvicskrém és zöldborsós cukkinikrém

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.