Ez a szép színű gyökérzöldség nem tartozik a legnagyobb kedvencek közé, pedig szint egész évben kapható, olcsó, ráadásul nagyon egészséges a fogyasztása. Levestől a desszertig sokféle fogás készíthető vele, illetve belőle.

Miért együnk sok céklát?

A cékla rendkívül sok gyógyhatással rendelkezik, nem csak a gumó, de a levelei is. Lehetőleg vegyszermentes, biotermesztésűt fogyasszunk belőle, sok helyen kapható. Ha enni nem szeretjük, akkor fogyasszuk lé formájában, szinte minden bioboltban kapható céklaital. Csak párat sorolunk fel a jótékony hatásaiból, étvágygerjesztőként:

Atociántartalmának köszönhetően erős fegyver a rák megelőzősében és legyőzésében.

Javítja a vér és a vérképzés minőségét.

Csökkenti a magas vérnyomást.

Javítja a fizikai állóképességet.

Tehermentesíti, erősíti a májat.

Serkenti az emésztést, jól hat a bélműködésre.

Sok benne a folsav, ezért kismamáknak is ajánlott a fogyasztása.

Boros oldalas céklával

Barna rizses céklafasírt fehérbab-krémmel

Diós-céklás farfalle kecskesajttal

Almás-céklás káposztasaláta

Céklakrémes csokis piskóta

Vörös bársony cupcake

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink