Itt a nyár, egész nap strandolunk, és biztosan eszünk az idén is sült halat a parton. De vajon milyen halat is rejt a közkedvelt paprikás lisztes, ropogósra sült bunda?

Nyár, Balaton, sült hekk

Együnk a parton egy kis csacsihalat! Hát ez a mondat elég ritkán hangzik el, általában maradunk a hekk kifejezésnél. Ámbár ez az uszonyos a balatoni halsütödék fő alapanyaga, de nem hazai édesvízi, hanem tengeri hal. A Földközi-tenger leggyakoribb, legközönségesebb hala, mely az Atlanti-óceán északi részén is elterjedt. Húsa fehér, viszonylag kemény, kevés benne a szálka, és nem túlzottan halízű. Ráadásul elég olcsó is, nem csoda, hogy ennyire elterjedt a parti büfékben (a balatoni fogast nemigen tudná a vendégkör megfizetni). Ez az a fagyasztott tengeri hal, amellyel otthon is érdemes kísérletezni. Mivel kemény húsú, nem tud annyi vizet felszívni, mint más fajták, ezért nem csak jeget veszünk a pénzünkért.

Hekk sült krumplival

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink